DĂRUIEȘTE LUMINA

CRĂCIUNULUI
Cămin Persoane Vârstinice Jimbolia

Str. Tudor Vladimirescu nr. 63-66, Jimbolia
 kWh
Începuturile sale se leagă de testamentul întocmit pe data de 12 mai 1907 (nr.175/1907) de către soții Bayer Iosef și Georgine (născută Jungen), locuitori ai Jimboliei, care au lăsat comunei Jimbolia una dintre casele lor împreună cu clădirile dependente, curte, grădină și anexe cu condiția să fie înființat și întreținut un „Azil pentru bătrâni săraci”. Din punct de vedere al amplasamentului sunt întrunite toate condiţiile necesare unei bune funcţionări, căminul este situat în zona centrală a oraşului, foarte aproape de Primărie, Biblioteca orășenească, policlinică, biserici, farmacii, spații comerciale, iar pentru deplasări pe distanțe mai mari dispunem de transport propriu.


Căminul de Persoane Vârstnice Tg. Mureș

Strada Evreilor Martiri 31B, Târgu Mureș
 kWh
O zi perfectă! Puteți să vă imaginați una sau ați trăit o zi perfectă? Într-o zi perfectă, ce ni se intâmplă? Ce facem pas cu pas? Ce nu facem? Cum arată această zi? Cum se desfășoară ? Poate că e utopie. Salvador Dali spunea: “Nu-ți fie frică de perfecțiune, (oricum) nu ai să o intâlnești niciodată!” Dar, TOȚI avem voie sa visăm la EA. Păi, o zi perfectă poate fi oricând …. atâta timp cât ești convins de acest lucru.Perfectă in viziunea B-unicilor de la Căminul pentru persoane vârstnice Tîrgu Mureș poate fi: “O zi perfectă este o zi în care te simți generos și oferi ceva:o floare,o acadea, o imbrăţişare….” POPA A. “O zi perfectă este o zi in care te simţi plin de energie şi eşti optimist.” TARCEA D. “O zi perfecta este o zi in care iti place de tine, indiferent de cum arati sau de statut.” ION E O asemenea zi...nu este neapărat plină de măreție…....sau, este plină de măreție, tocmai prin grația și simplitatea lucrurilor mărunte, de clipă după clipă. Poate că perfecțiunea nu există. Dar căutarea ei și efortul de a o crea fac parte din rețeta unei zile perfecte.


Căminul pentru Persoane Vârstnice Reşiţa

Strada Sodol nr. 14, Reşiţa
 kWh
Căminul pentru Persoane Vârstnice Reşiţa, furnizează servicii sociale de calitate, într-o atmosferă familială, respectând nevoile personale, intimitatea și confidenţialitatea în procesul de asistare. Asigură beneficiarilor o bătrâneţe demnă, sigură, în vederea limitării efectelor îmbătrânirii biologice, conform standardelor aflate în vigoare. Beneficiarii de servicii sociale furnizate de către Cămin sunt persoane vârstnice dependente, semidpendente sau independente, dar care se află în criză existenţială, a căror integritate sau viaţă le sunt ameninţate. Căminul pentru Persoane Vârstnice Reşiţa oferă persoanelor adulte: - găzduirea pe perioadă nedeterminată; - asistenţă medicală și îngrijire; - asistenţă paleativă; - consiliere psihologică, Aceștia au nevoie constantă de electricitate sau gaze, pentru a le pute fi asigurate condiţii pentru terapia ocupaţională, meloterapie, socializare și petrecerea timpului liber, încercând ca acolo unde este posibil, legătura cu familia să fie conservată cât mai bine. Personalul calificat promovează un mediu de lucru caracterizat prin respect reciproc, integritate, moralitate și profesionalism, îndreptat în sprijinul comunităţii.


CĂMINUL PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE TUTOVA

DJ243A, Tutova
 kWh
Căminul pentru persoanele vârstnice Tutova este situat într-un cadru natural cu aer curat, pe un teren de 30.000 mp care include parc de agrement, seră și grădină de legume și gospodărie agrozootehnică. Instituția vine în ajutorul celor plecați în străinătate sau a căror activitate profesională nu le permite să se ocupe de părinţii sau de rudele care au nevoie de îngrijire. Astfel, cei 47 de vârstnici care sunt deja cazați aici se vor bucura de lumina oferită cadou pe perioada Sărbătorilor.


Centru de îngrijire și asistență Acoperamantul Maicii Domnului Turda

Turda, Aleea Plopilor, nr. 7, jud. Cluj
 kWh
Căminul de bătrâni din Turda, este cunoscut în localitate ca şi ,, Căminul de bătrâni de lângă biserică” - şi aceasta deoarece a fost construit şi este condus de către parohul Bisericii ,,Învierea Domnului” . Acest cămin funcţionează din anul 2004, mulţi vârstnici au trecut pragul acestei instituții și şi-au găsit alinarea şi mângâierea alături de alte persoane de aceeaşi vârsta cu ei şi supravegeaţi de un personal calificat. În zilele frumoase de vară, se adună în parcul din jurul bisericii şi işi deapănă poveştile de viaţă. Doamna Ana, o bunicuţă în vârstă de 76 ani, are o poveste înduioşătoare pentru cei care o ascultă. Încet, cu glasul tremurat și ochii în lacrimi retrăieşte tragedia care i-a marcat destinul. În urmă cu mai mulți ani, când avea cea mai mare nevoie de sprijinul familiei, fiind deja bolnavă şi nu se mai descurca singura, o mare nenorocire s-a abătut asupra ei. Unicul ei fiu a murit într-un tragic accident, împreună cu soţia lui şi fiul lor în vârstă de doar 6 anişori. Astfel, bunica Ana s-a văzut fără nici un ajutor şi a fost nevoită să apeleze la serviciile unui cămin de bătrâni. Marea ei durere este faptul că nu are cine să o viziteze, aşa cum se întâmplă cu ceilalţi asistaţi. Acest aşezământ a devenit, în timp, casa și familia ei. Împreună cu cei 110 asistați din cămin, participă la activitățile organizate, la spectacolele susținute de către școlarii care ne vizitează, precum și la frumoasele concerte de colinzi care se organizează în această perioadă în instituție.


   25040 kWh


   24200 kWh


   34780 kWh


   26290 kWh
© 2017 E.ON Energie România. Toate drepturile rezervate.